Skip to main content

    DATÇA YARIMADASI


    • Dar bir yarımada olan Datça, Ege denizinin Akdeniz’e kavuştuğu nokta olan Deveboynu Burnu ile son bulur. 20. yüzyılın başlarından itibaren Sultan Mehmed Reşad’ın tahta geçmesinin onuruna bir süre Reşadiye Yarımadası olarak da anılmaktadır. Datça’daki ana yerleşimin dışında, bu dağlık yarımadada büyük nüfusa sahip başka bir yerleşim bulunmamaktadır.
      Büyük bir kısmı koruma altında olup makilik, ormanlık ve kayalık bir araziye sahip olan yarımada bir çok dağ keçisine ve endemik bitkiye ev sahipliği yapmakta. Birçok plajı ve yerleşim görmemiş bakir koyları ile, bu etkileyici yarımadayı keşfetmenin en popüler yolu günümüze kadar tekne ile olmuştur.
      Karia Yolu rotası Eski Datça’dan başlayıp güneye ve batıya doğru engebeli burunları ve koyları aşıp Knidos antik kentine ve yarımadanın en ucunda yer alan Deveboynu deniz fenerine ulaşıyor. Buradan 12 Yunan adalarından bazıları kolaylıkla görülebilmekte. Bu noktadan doğuya, anakaraya doğru yönelen rota Datça yarımadasının neredeyse hiç yerleşim görmemiş kuzey şeridini takip edip en dar kısmı olan Balıkaşıran’da son buluyor.
    • Yarımadada köy kooperatiflerinin dolmuşlarının yanı sıra Muğla Belediyesinin otobüsleri de çalışmaktadır. Saatler ile ilgili detaylı bilgi almak için https://www.mugla.bel.tr/otobussefersaatleri/

      adresini ziyaret edebilirsiniz. 

    • Datça 

      Sapphire Hotel 
      http://www.datcasapphirehotel.com/
       
      Maya Apart
       +90252 712 48 75
      Konak Tucel Efe
      +90 2527124488

      Eski Datça
      Eski Datça Evleri 
      Yağhane Pansiyon

      Domuzçukuru 
      Burada bir konaklama tesisi bulunmamaktadır. Özel arazi olan koyun plajında kamp kurulabilir. Gitmeden önce burada yaşayan Musa Ünal (0535 3270241) ile iletişime geçmekte fayda var. 

      Mesudiye
      Gabaklar Pansiyon/Bungalow 

      Palamutbükü 
      Palamutbükü’ndeki konaklama yerleri için Booking.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Fakat kışın açık bir pansiyon bulmak biraz zor olabilir. 

      Knidos
      Arkeolojik sit alanı olan bölgede herhangi bir konaklama tesisi bulunmamaktadır. En yakın konaklama imkanı yine Palamutbükü’nde bulunmaktadır. 

      Murdala, Mersincik
      Her iki koyda da konaklama yapmanın tek yolu kamp kurmaktır. Ana sayfamızdaki interaktif haritada kamp kurabilieceğiniz yerler belirtilmiştir. 

      Karaköy (Körmen Limanı)
      Datça Feribot iskelesinin bulunduğu mevkinin adı Körmen, içerilerde yer alan köyün adı ise Karaköy’dür. Sahilde bir camping var. Burası için en iyi seçenek dolmuş ile Datça merkeze gitmek olabilir. 

      Kızlan
      05322265383

      Flow DatçaSurf & Beach Hotel (Kösekesik Mevkii)

      Emecik
      Mercan Pansiyon (Karaincir Mevkii)
      Özil Mokamp 

       Bördübet 
      Club Amazon 

      Löngöz 
      Burada sadece yaz aylarında açık olan bir restaurant bulunuyor. Ali Bar & Restaurant (0546 210 27 09). Gitmeden önce iletişime geçilebilirse kamp kurulabilir. 

      Karacasöğüt 
      Global Sailing Resort 

      Çamlı Köyü
      Defne Butik Otel 
      Boncuk Camping 
      +90 533 335 6150

      Akçapınar
      Pandispanya Butik Pansiyon 
      0535 550 93 49
       
      Okaliptus Yolu’nda 

      Akyaka 
      Bölgede çok sayıda konaklama imkanı bulunmaktadır. Bunların çoğu apart otel olup Sezon dışı aylarda da açık. 
       
      Caretta Hotel 
      0 535 855 71 41
      Yücelen Otel
      +90.252.243 51 08
    • Yürüyüş Rotaları 
      Yürüyüş rotaları koordinatları için aşağıdaki linkleri tıklayınız. 
      GPX .   KML   Tek Tek

      Koşu Rotaları
      Yürüyüş rotaları koordinatları için aşağıdaki linkleri tıklayınız. 
      GPX .   KML 

      Bisiklet/Gezi Rotası
      Asfalt ve toprak yolları takip ederek, Karia Yolu’nun geçtiği bazı yerleri görebileceğiniz bisiklet/motor/karavan ile gezi rotası. Bazı bölümler sadece MTB, altı yüksek / 4×4 araçlar için uygundur. Toplam mesafe 279 km. 
      GPX .   KML 

    Datça Yarımadası Yürüyüş ve Gezi Rehberi

    Datça Yarımadası Yürüyüş ve Gezi Rehberi

    Türkiye’nin en el değmemiş bölgelerinden olan Datça Yarımadasında ‘Nerelerde yürüyüş yapılabilir?’, ‘En iyi koşu parkurları neler?’, ‘Kamp kurmak için ideal yerler nereler?, ‘Bölgede görmeye değer neler var?’ gibi bir çok soruya cevap bulabileceğiniz kapsamlı bir gezi rehberi. Sıradanın dışında bir tatil ve macera arayanlar için harika bir başvuru kitabı.

    SOSYAL MEDYAMIZ